Çağrı Adı: NGI eSSIF – Lab Çağrısı
Konu: Yapıyı Tamamlama
eSSIF-Lab, Avrupa Birliği tarafından Ufuk 2020 Araştırma ve İnovasyon Programı altında finanse edilen bir projedir ve İnternet üzerinden ve gerçek hayatta daha hızlı ve daha güvenli elektronik işlemler için yeni nesil, açık ve güvenilir bir dijital kimlik çözümü olarak Self-Sovereign Identities (SSI)’in yaygın kullanımını geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Çağrı kapsamında NGI eSSIF-Lab “Yapının Tamamlanması” yönelik olarak 2 farklı konu özelinde çağrı açılmıştır; SSI Çözümleri ve SSI Çerçeve Uzantıları.
SSI Çözümlerinde, öncelikli eSSIF-Lab alanlarında (Sağlık Teknolojisi, e-Devlet ve Eğitim) gerçek dünya, alan odaklı bir sorun veya fırsat için SSI çalışma çözümlerinin geliştirilmesi ve gösterimi beklenir. SSI Çözümleri üzerine hazırlanan proje teklifleri Teknoloji Hazırlık Seviyesi (TRL) 6 ve Yatırım Hazırlık Seviyesi (IRL) 5 olmalıdır.
SSI Çerçeve Uzantıları konusunda eSSIF-Lab içinde ve SSI Topluluğu içinde var olmayan değer, özellik eklemeleri, temel altyapılara iş odaklı gösterim ve geliştirmeler istenir. Bu alanda uzantılar eSSIF-Lab yapısına uyumlu, ticari ve rekabetçi ama iş odaklı olmaya SSI uygulamalarının kurulması ve proje teklifine konu olan uygulamanın TRL 6’dan 8’e ve IRL 5’ten 7’ye ulaşacağının gösterilmesi gerekmektedir.
Çağrıya AB üye ülkeleri, Ufuk Avrupa ilişkili ülkeler (Türkiye) ve denizaşırı ülkelerde kurulmuş kOBİ’ler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve araştırma organizasyonları 15 Ocak 2022 tarihine kadar online başvuru yapabilirler. Çağrı kapsamında 4 proje teklifi fon almaya hak kazanacak olup, bir proje teklifi için en fazla 53.000 € talep edilebilir. Ayrıca desteklenen girişimler 7 aylık bir hızlandırma programı dahil iş ve teknik desteğe de hak kazanacaktır.
Daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Çağrı adı: Eurostars Türkiye İskandinavya
Konu: Eurostars Türkiye İskandinavya
Türkiye ve İskandinav ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki iş birliğinin artırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının Eurostars Programı kapsamında desteklenmesi için Eurostars Çağrısı açıldı.
Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan ortak uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ortak proje önermek isteyen Türk firmaların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri İskandinav paydaş ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Çağrı kapanış son başvuru tarihi 3 Eylül 2020’dir.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Çağrı adı: SEA-EU JFS – Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı
Konu: IRASME 26. Çağrı
Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında yürütülmüş olan SEA-EU NET projesinin devamı niteliğinde olan Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (Southeast Asia and Europe Joint Funding Scheme, SEA-EU JFS) 2020 yılı çağrıları başvurulara açıldı.
Bilim-Teknoloji ve İnovasyon alanlarında açılan çağrılar kapsamında 2+1 kuralı gereği ya ikisi Güneydoğu Asya, biri Avrupa ülkelerinden yahut tam tersi olmak üzere, en az 3 proje ortağından oluşan proje önerileri desteklenecektir.
SEA-EU JFS Bilim ve Teknoloji Çağrısına (S&T Call Text) bulaşıcı hastalıklar (COVID-19 ile ilgili araştırmalar dâhil olmak üzere) ve nanoteknoloji tematik alanlarında dördüncü teknoloji hazırlık seviyesine kadar olan temel araştırma proje önerileri ile başvuru yapılabilir.
SEA-EU JFS İnovasyon Çağrısına (Innovation Call Text) dijital sağlık (Bulaşıcı hastalıklar da dâhil olmak üzere) ve biyoekonomi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri uygulamaları da dâhil olmak üzere ) tematik alanlarında en az üçüncü teknoloji hazırlık seviyesine sahip olan proje önerileri ile başvuru yapılabilir.
Çağrı kapanış son başvuru tarihi 30 Eylül 2020’dir.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Çağrı adı: 2532 – TÜBİTAK – RFBR Ortak Proje Çağrısı
Konu: 2532 – TÜBİTAK – RFBR Ortak Proje Çağrısı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Rusya Temel Araştırmalar Vakfı (Russian Foundation for Basic Research – RFBR) arasında yenilenen 8 Kasım 2018 tarihli İş Birliği Protokolü ve 22 Mayıs 2020 tarihli Çağrı Anlaşması çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Rusya’daki araştırma kuruluşlarında çalışan araştırmacı(lar) ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Ortak Proje Çağrısında aşağıdaki öncelikli tematik alanlarda yapılan başvurular desteklenecektir:
Matematik, Makine Bilimi;
Fizik (Havacılık- Uzay ve Enerji dahil olmak üzere fakat bununla da sınırlı olmamak koşuluyla) ve Astronomi;
Kimya ve Malzeme Bilimleri;
Biyoloji;
Yer Bilimleri;
Bilişim Teknolojileri ve Bilgisayar Sistemleri;
Mühendislik Bilimleri Temelleri;
Tıp Bilimleri Temelleri;
Tarım Bilimleri Temelleri;
Tarih, Arkeoloji, Antropoloji ve Etnoloji;
Ekonomi;
Felsefe, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Hukuk, Bilim ve Teknoloji Tarihi, Bilim Felsefesi;
Edebiyat ve Dilbilimi, Sanat Araştırmaları;
Psikoloji, Eğitim Biliminin Temel Sorunları, Kamu Sağlığı ve İnsan Çevrebiliminde Toplumsal Sorunlar;
Küresel Araştırmalar ve Uluslararası İlişkiler
Çağrı kapanış son başvuru tarihi 8 Eylül 2020’dir.
Çağrıya ilişkin detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.